снимка БулфотоВетото на президента Румен Радев върху промените в Закона за подземните

...
снимка БулфотоВетото на президента Румен Радев върху промените в Закона за подземните
Коментари Харесай

Ветото на президента връща депутати на работа още във вторник

снимка Булфото

Ветото на президента Румен Радев върху измененията в Закона за подземните благосъстояния, признат на 22 юли, ще върне депутатите от енергийната комисия на работа в Народното събрание още във вторник следобяд - 1 септември. Това демонстрира информация на страницата на Народното събрание, съобщи .

Очаква се точно ветото да бъде и пътва точка в дневния ред на депутатите в сряда, в случай че не я размени следващата рокада в правителството Борисов 3.

2 септември е основна дата както за депутатите по този начин и за протестиращите, които всяка вечер не престават да се събират в Триъгълника на властта. Сега мястото става още по-знаково.

Протестът организира " Велико национално въстание ". Повод за наименованието на митинга е и главната задача на ГЕРБ до началото на сесията - да събере поддръжка от 120 гласа за привикване на Велико Народно заседание, което да прегледа и сформира нова Конституция на Република България. В сряда ГЕРБ следва да се срещнат с Политическа партия Воля. 

Допълнителна задача за депутатите се появи през вчерашния ден - следва да бъде разискван и изборът на нов ръководител на Централната изборна комисия (ЦИК) след оставката на Стефка Стоева на 27 август. Мотивът за нея беше,че съгласно Стоева ръководещите желаят да трансферират цялата отговорност по обезпечаването на машинното гласуване на идващите избори върхи ЦИК, и това става със законови промени.

До момента в графика на депутатите е заложено и съвещание на Комисията по обучение, която трявба да гледа незабавно на второ четене измененията в Закона за предучилищното и учебното обучение, импортирани от Министерски съвет. С тях ще се озакони измененията, планувани за просветителната система с новата образователна година. Това е и точка единствена в дневния ред на съвещанието на 3 септември следобяд.

Новата пленарна сесия обаче ще се организира на ново място - от септември депутатите ще заседават в някогашния Партиен дом или Народно заседание 2. То към този момент ще бъде тяхна съществена постройка.

Досега в нея се организираха единствено съвещанията на някои от комисиите в Народно събрание.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР